14 februari 2023

Afsprakenbeheer voor artsen + medisch telesecretariaat = een hemelse match

post-afbeelding
Een huisarts ziet gemiddeld 15 à 20 patiënten per dag. Daarbij komen nog huisbezoeken, planning, telefonische oproepen, administratie, enz. De ene consultatie duurt wat langer dan de andere, maar een 9-to-5 job is het alleszins niet.

De uitbesteding of automatisatie van afsprakenbeheer is een grote tijdswinst voor artsen. Zoveel staat vast. Veel artsen maken al gebruik van een online tool voor afsprakenbeheer, maar staan zelf nog in voor het contact met patiënten. Ook hiervoor bestaan tijdbesparende oplossingen die naadloos integreren met de online agenda. De combinatie van beiden stelt artsen in staat om zich volledig toe te spitsen op patiënten.

Contact met patiënten neemt voor veel artsen een groot deel van de dag in beslag. Werkuren zijn zelden gereserveerd voor telefonische communicatie en oproepen onderbreken regelmatig een consultatie. Langs de andere kant weten artsen niet hoe dringend een hulpvraag is voor de ze telefoon opnemen. Zou het niet handig zijn om de niet-dringende oproepen te filteren en in te plannen op een moment die wel uitkomt? Zonder consultaties te storen? Voor veel artsen klinkt dit als een utopie, maar zij die de weg vinden kunnen nadien niet meer zonder: online afsprakenbeheer in combinatie met een medisch telesecretariaat.

Medewerkster telesecretariaat staat in voor het afsprakenbeheer voor artsen

Een agenda die zichzelf invult

Naast het gebruiksgemak en de gemoedsrust, brengt een online agenda nog andere voordelen met zich mee. Denk maar aan de koppeling met elektronische medische dossiers van patiënten of een koppeling met je persoonlijke Google-agenda. Daarnaast kunnen patiënten meldingen ontvangen ter herinnering van toekomstige afspraken.

De meerwaarde van een medisch telesecretariaat

Dankzij de flexibele werkwijze van een telesecretariaat bepaal je zelf wanneer je oproepen behandelt of wanneer je ze doorschakelt. Zonder in te boeten aan kwalitatieve dienstverlening. Consultaties worden amper onderbroken, waardoor ze sneller verlopen. Zo zijn er minder lange wachtrijen en meer tijd om tot rust te komen na een drukke dag.

Medewerker medisch telesecretariaat behandelt telefonische oproepen voor artsen

Op zoek naar een betere balans?

Door meer dan 15 jaar ervaring in de medische sector kennen we de ins en outs van patiëntencommunicatie en online afspraken. Ons team bij Solutel werkt voor verschillende klanten in de medische sector, waardoor we werken met tal van online agenda’s. We staan je bij met de keuze van een agenda die aansluit bij jouw noden of we integreren jouw bestaande agenda in onze werking. Een medisch telesecretariaat in combinatie met een online agenda herstelt het evenwicht in jouw job.

Blijf niet zitten met vragen. Neem gerust contact op of download onze whitepaper.

Meer weten over onze diensten? Contacteer ons op 0800 206 06 of maak een afspraak.
BE 0890 051 709
© Solutel 2024