02 oktober 2023

Waarom is telefoonpermanentie belangrijk voor een advocatenkantoor?

post-afbeelding
Als advocaat of advocatenkantoor is het van belang om altijd bereikbaar te zijn voor (potentiële) cliënten.

Als advocaat of advocatenkantoor is het van belang om altijd bereikbaar te zijn voor (potentiële) cliënten. Telefoonpermanentie speelt hierbij een essentiële rol. Helaas is het niet evident om de telefoon op te nemen in het midden van een pleidooi. Voor de meeste advocaten is telefoonpermanentie niet realiseerbaar. In deze blog leggen we uit hoe een advocatenkantoor telefoonpermanentie voor mekaar krijgt door het uit te besteden.

Als advocaat ben je vaak betrokken bij urgente juridische kwesties. Cliënten hebben mogelijk dringend advies of bijstand nodig. Het niet beantwoorden van telefoontjes kan leiden tot gemiste kansen en ontevredenheid bij cliënten. Telefoonpermanentie zorgt ervoor dat er altijd iemand beschikbaar is om jouw oproepen te beantwoorden, zelfs buiten reguliere kantooruren. Dit verhoogt de klanttevredenheid en biedt een professionele uitstraling voor jouw advocatenkantoor.

Permanent bereikbaar als advocaat: (on)mogelijk?

Als advocaat heb je een zeer drukke agenda. Rechtszaken, vergaderingen en andere juridische activiteiten zorgen ervoor dat er vaak geen tijd overblijft om alle telefoontjes te beantwoorden. Bovendien is die telefoon vaak een stoorzender voor je focus en productiviteit, waardoor je minder gedaan krijgt. Door telefoonpermanentie uit te besteden aan een professioneel telesecretariaat, kan je je concentreren op jouw juridische werkzaamheden, terwijl iemand anders al jouw telefoontjes beantwoordt.

Communicatiemix voor bedrijven

Voordelen van het uitbesteden van telefoonpermanentie

Het uitbesteden van telefoonpermanentie aan een gespecialiseerd telesecretariaat biedt verschillende voordelen voor jouw advocatenkantoor. Ten eerste zorgt het voor continuïteit in de bereikbaarheid. Zelfs tijdens drukke periodes, vakanties of ziekte van advocaten, blijft het telesecretariaat bereikbaar om telefoontjes te beantwoorden. Cliënten mogen er gerust in zijn dat hun oproepen altijd worden beantwoord, wat het vertrouwen in jouw kantoor vergroot.

Een groot voordeel van telefoonpermanentie via Solutel: onze gekwalificeerde medewerkers zijn getraind om met juridische vragen om te gaan. Dit helpt bij het filteren van urgente zaken en het doorgeven van belangrijke boodschappen aan advocaten. Ons team heeft ervaring met meerdere advocaten en advocatenkantoren, zoals bijvoorbeeld Saskia Kerkhofs. Al meer dan 10 jaar vertrouwt Saskia haar telefonische communicatie toe aan Solutel (lees alles over Saskia’s ervaring met Solutel).

Telefoonpermanentie, agendabeheer en meer!

Kortom, telefoonpermanentie is van vitaal belang voor een advocatenkantoor. Het zorgt voor een goede bereikbaarheid, klanttevredenheid en professionele uitstraling. Door het uit te besteden aan een ervaren telesecretariaat zoals Solutel, kan jouw kantoor zich concentreren op hun juridische werkzaamheden en worden alle telefoontjes professioneel afgehandeld.

Bovendien kunnen we ook afspraken inplannen en informatie verstrekken aan potentiële cliënten. Ook communicatie in meerdere talen of via verschillende kanalen is geen probleem voor ons team. Wij werken vanuit Hasselt, maar we zijn actief over heel België. Neem contact op en we beantwoorden al jouw vragen.

Meer weten over onze diensten? Contacteer ons op 0800 206 06 of maak een afspraak.
BE 0890 051 709
© Solutel 2024