15 augustus 2023

Online agenda kiezen: zo verhoog je jouw efficiëntie

post-afbeelding

Het kiezen van een online agenda lijkt rechttoe rechtaan, maar toch worden bepaalde belangrijke functionaliteiten wel eens over het hoofd gezien. Waar haal je als (para)medicus, huisarts of tandarts extra voordeel en efficiëntie uit? Wij lijsten het voor je op.

Kijk verder dan de look

Er is de look&feel, maar er bestaat vooral zoiets als gebruiksgemak. Zowel jij als jouw patiënten wensen een zo duidelijk mogelijk overzicht te krijgen binnen een agendaomgeving. Past de lay-out zich bijvoorbeeld automatisch aan andere dragers aan zoals een smartphone of tablet? Kan de patiënt ook via een app een afspraak boeken? Bovendien dient jouw agenda de privacy van jouw patiënten te verzekeren.

Kies het geschikte loginsysteem

Er bestaan verschillende manieren om je patiënt toegang te verlenen tot een online agendaplatform. Elk met hun eigen impact op de algemene functionaliteit van jouw agenda:

Gebruikersnaam én wachtwoord

De veiligste optie voor patiënten. Maar jouw patiënten dienen uiteraard hun logingegevens goed bij te houden om een vlotte werking te garanderen.

Naam, geboortedatum, telefoonnummer, e-mailadres

Je patiënt geeft bij elke nieuwe afspraak bovenstaande gegevens in. Er vindt met andere woorden geen validatie van de gegevens plaats. Een vrij eenvoudige werkwijze. Nadeel is dat de functionaliteit van de agenda sterk afneemt.

Gevalideerde toegang via naam, voornaam en geboortedatum

Zeer eenvoudig en met de juiste aanpak ook perfect veilig. Bovendien behoudt jouw agenda de maximale functionaliteit. Zo kan je een afsprakenhistoriek oproepen en de koppeling maken met een elektronisch medisch dossier (EMD).

Koppeling met jouw EMD 

Niet elke online agenda maakt het mogelijk om de agenda-accounts van patiënten te koppelen aan hun fiche in jouw EMD. Nochtans bespaart dit je heel wat tijd en inspanning, aangezien alle gegevens centraal verzameld staan.

Lees ook: Totale gemoedsrust voor maar 31 euro per maand

Omdat Solutel privileged partner is van online agenda’s zoals Introlution, Doctena Sanmax, Progenda en MYA, kunnen we u een sterke eerstelijnssupport aanbieden in geval van technische issues. (Foto: Progenda)

Krijgt je patiënt een reminder?

Omdat de online agenda automatische e-mail- of sms-herinneringen naar de patiënt kan versturen, wordt het aantal zogenaamde no shows met wel 70% teruggedrongen.

Een agenda én een website?

Een eigen website met een herkenbare domeinnaam bovenop jouw online agenda? Met daarop je eigen logo en lay-out in de stijl van jouw praktijk? Introlution maakt zelfs een domeinnaam aan en koppelt een zeer gebruiksvriendelijk beheersysteem (CMS) aan jouw website.

Krijg je sterke support in ruil?

In geval van technische problemen hoop je natuurlijk op een snelle en kwalitatieve oplossing. Omdat Solutel privileged partner is van online agenda’s zoals Introlution, Doctena Sanmax, Progenda en MYA, kunnen we je een sterke eerstelijnssupport aanbieden in geval van technische issues. Bovendien kennen wij deze agenda’s door en door, waardoor we je ook te allen tijde persoonlijk kunnen bijstaan.

Welke online agenda kiezen? Wij bieden ons advies aan

Bij Solutel werken we dagelijks met tal van online agenda’s voor onze klanten. Wij kunnen dus een objectieve kijk geven op wat de geschikte keuze is voor jouw praktijk. Onze samenwerking blijft namelijk niet beperkt tot bovenstaande spelers. Wij zijn ook partner van online agenda’s zoals Doclr, Medici, Crossuite en Doctoranytime.

Kunnen we je verderhelpen in het maken van de geschikte keuze? Contacteer ons, wij overlopen graag de opties tijdens een vrijblijvend gesprek.

Meer weten over onze diensten? Contacteer ons op 0800 206 06 of maak een afspraak.
BE 0890 051 709
© Solutel 2024