27 maart 2018

Digitale praktijkvoering voor artsen: 4 tips

post-afbeelding
Zo wordt u minder gestoord tijdens uw consultaties en huisbezoeken.

1. Maak uw patiënten wegwijs met een goede website

Meer dan ooit handelen patiënten autonoom. Via het internet gaan ze zelf op zoek naar medische info of naar de contactgegevens van de dichtstbijzijnde praktijk of wachtpost. Om met uw praktijk gevonden te worden, is een eigen website een must. Die helpt u bovendien ook uw consultaties efficiënter inplannen: zo kunt u met een online afsprakensysteem werken (zie tip 2).

2. Beperk telefoontjes met een online afsprakensysteem

Wanneer patiënten alleen maar telefonisch een afspraak kunnen vastleggen, ontstaan soms problemen. Ze bellen bijvoorbeeld op hetzelfde moment en komen tot hun ergernis op een wachtlijn terecht. Voor u staat de telefoon zo dagelijks roodgloeiend. Met een online afsprakensysteem (bv. www.mijnonlineagenda.be) kunt u het aantal telefoontjes gelukkig beperken. Zo’n systeem biedt verschillende voordelen:
• de online ‘drempel’ doet patiënten meer stilstaan bij de ernst van hun klacht;
• als arts krijgt u meteen zicht op de klacht voor de consultatie effectief plaatsvindt;
• de meeste online agendasystemen koppelt u ook moeiteloos aan uw softwarepakket.

3. Overweeg een telesecretariaat

Bent u pas begonnen, dan werft u misschien nog niet meteen een receptionist(e) aan. Gelukkig kunt u wel gebruikmaken van een medisch telesecretariaat: een aparte online dienst die instaat voor uw telefoonpermanentie én agendabeheer. U kunt zo’n secretariaat bijvoorbeeld inschakelen tijdens uw vakanties, lunchpauzes of momenten waarop u ongestoord moet doorwerken. Als huisarts in een individuele praktijk of huisartsengroepering kunt u onder bepaalde voorwaarden zelfs jaarlijks een financiële tegemoetkoming krijgen voor de kosten aan uw telesecretariaat.

4. Maak het niet te complex: ga voor alles-in-één-software

Een GMD aanmaken, medicatie voorschrijven, een derdebetaler factureren … Tegenwoordig kunt u dat allemaal eenvoudig elektronisch regelen. Met een softwarepakket dat geïntegreerd is met de eHealth-richtlijnen van de overheid zet u uw praktijk vanaf dag één digitaal op de rails.

Niet onbelangrijk: schaft u een pakket aan dat gehomologeerd is door de overheid, dan wordt u daarvoor beloond met een jaarlijkse premie die kan oplopen tot 5.050 euro, afhankelijk van de mate waarin u de eHealth-diensten effectief gebruikt. Naast meer ademruimte voor uw agenda is dat zeker ook een bonus die kan tellen.

Bron: https://www.corilus.be

Meer weten over onze diensten? Contacteer ons op 0800 206 06 of maak een afspraak.
BE 0890 051 709
© Solutel 2024